CEE PRESS REVIEW

A Közép-Kelet-Európa Monitor segítségével regionális nézőpontból mutatjuk be és értelmezzük a visegrádi országok, a balkáni régió, valamint a Keleti Partnerség országainak legfontosabb eseményeit.

EUROPEAN AFFAIRS MONITOR

Rendszeresen figyeljük és elemezzük az európai intézmények leginkább releváns intézkedéseit, köztük az Európai Parlament tevékenységét, az Európai Bizottság ajánlásait, valamint az Európai Tanács politikai állásfoglalásait.

CEA TALENT PROGRAM

A társaságunkba felvételt nyert, a nemzetközi politikai és gazdasági elemzés iránt érdeklődő hallgatók egy háromlépcsős tehetségprogram keretében fejleszthetik készségeiket. Első lépésként a kutatási területeinkhez fűződő alapvető elméleti ismereteket szerezhetnek politikai és gazdasági tudományterületeken, kiegészítve az egyetemi alap- és mesterképzést. Az elméleti kurzusokat gyakorlati készségfejlesztés követi, amely a kreatív írás, a kvalitatív kutatás, a szakpolitikai elemzés és a külpolitikai újságírás területeibe vezeti be a hallgatókat. Valamennyi készségfejlesztő kurzusunkat ismert szakértők, diplomaták, közgazdászok, politikusok és újságírók tartják. A harmadik lépés keretében pedig tagjaink „élesben” is kipróbálhatják a szervezetünknél megszerzett tudást – médiapartnereink, támogatóink és publikációs felületeink segítségével.